Nefis Portakallı Tarçınlı Kek (Adım adım fotoğraflı)




 

portakallı kek tarifi

Nefis Portakallı Tarçınlı Kek (Adım adım fotoğraflı)
Recipe Type: Kek
Author: Aysenur Altan
Prep time: 15 mins
Cook time: 45 mins
Total time: 1 hour
Serves: 12
Tüm aromasıyla hissedilen süper Portakallı Tarçınlı Kek tarifi. Mükemmel keki yakalamanız ve hiç bir adımı kaçırmamanız için adım adım yapılışını fotoğrafladım. Leziz bir kek yemek herkesin hakkı ve hiç zor değil:) Tarifi videolu olarak benzerini buradan izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=2DWSy8odNCY

BUNUN GİBİ YÜZLERCE VİDEOLU TARİF İÇİN YOUTUBE KANALIMA ABONE OLUN




Malzemeler:

  • 3 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
  • 1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
  • 3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu, vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık

Yapılışı:

Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın.

Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın.
Yaklaşık mikserin gücüne göre 4-6 dakika çırpmaya devam edin.


BENZER PORTAKALLI ÇİKOLATA KAPLI KEK VİDEOLU TARİFİMİ İZLEYİN

Yumurta ve şeker karışımı çırpmanın sonunda kabarıp beyazlaşacaktır. Bu asamada siviyagi hamuru karistirmaya devam ederken akitarak ilave edip karisima yedirin.

Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin. Karışıma koyup hafif karıştırın.

Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.

 Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin.

Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

SON OLARAK BUNUN GİBİ YÜZLERCE VİDEOLU TARİF İÇİN YOUTUBE KANALIMA ABONE OLUN




20 yorum

  1. Merhaba,
    Sitenizi bu kek ile tanıdım. Bu kekin özünü kullanıp katkı malzemelerini değiştirerek defalarca yaptım. Şekerinin miktarı ve genel lezzeti çok güzel. Bundan sonra da sitenizden 5 dakikada havuçlu muffin, kıymalı pide, çikolata soslu çilek gibi birkaç tarif daha denedim. Hepsi gerçekten çok güzel oldu. Çok tatlı tüketen biri değilim, o yüzden kendim tüketmek yerine bol bol yediriyorum. Yaptıklarımdan tadan herkese de sitenizi öneriyor ve övüyorum. Sitenizdeki tariflere güveniyorum. Tariflerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    • Merhaba Gülderen Erbaş,
      Yorumunuz için teşekkürler. Tariflerimizden memnun kalıp bunu belirtmeniz bizi sevindirdi. Güzel tarifler seçmişsiniz denemek için. Bizde tarifleri paylaşırken seçici olmaya ve güzel sonuç aldığımız tarifleri arşivimize eklemeye özen gösteriyoruz. Sizin gibi memnun kalanları destekleri sitemizi büyütüyor. Her zaman bekleriz, hoşçakalın..

  2. SLM ayşenur hnm blogunuzu henüz inceleme fırsatım olmadı inş diğer tariflerinizde portakallı kekte olduğu gibi fotolarla aşamalıdır. elinize sağlık yapmış olduğunuz tarifler mükemmel sevgiler

    • Teşekkürler, hepsi fotoğfak aşamalı değil tariflerin ama adım adım yapımını detaylarla yazmaya gayret ediyoruz. Genellikle sorun yaşanmıyor. Ayrıca artık videolu tariflerimiz de var. Onlara da göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

  3. İlk yaptığımda herkes bayıldı özellikle annem ben hayatım boyunca böyle bi kek yemedim dedi :)) çikolatalı kek dışında kek sevmeyen ben bile severek yapıyorum 🙂 yumuşacık çok lezzetli bi kek teşekkürler 🙂

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)