Haşlanmış Patates Soymanın En Kolay Yolu




Haşlanmış patatesi basit bir yöntemle çok daha kolay bir şekilde soyabileceğinizi biliyormusunuz?

Patatesi salatadan böreklere, hamur işlerinden yemeğe birçok yerde severek kullanıyorum. Özellikle haşlanmış patatesle yapılan salata ve börek harcına bayılıyorum diyebilirim. Geçtiğimiz gün yine nefis bir börek için patatesli harç hazırlarken daha önce rastladığım bir kolay patates soyma yöntemini uygulamak istedim. Sonuç gerçekten başarılı. Yalnız ben kullanılan bir iki yöntemde biraz farklılık yaptım.

Yöntemlerin biri haşlanmış patatesi buzlu su içinde 5 saniye kadar bekletmek. Ancak buzlu su hazırlamak ve sonra onları çöpe atmak fikri bana pratik gelmedi açıkçası. Bir diğer yöntem ise benim yaptığım benzeri fakat patatesleri haşlamadan önce çizip sonra haşlıyorsunuz. Böyle oluncada genellikle patates haşlama suyunu çekip dağılacaktır. Bu sebeple bu da mantıklı gelmedi. Peki ben nasıl  yaptım? Videoda daha iyi anlayacaksınız ancan yine de buraya yazayım 🙂

Patatesleri haşladıktan sonra süzdüm ve süzgeçte elim ısısına dayanana kadar bir 10 dakika kadar beklettim. Hala sıcakken patatesi, orta kısmından boylu boyunca kabuğuna gelecek şekilde çizdim. Kenarlardan tutarak elimle çektiğimde kabuk bütün halde sıyrıldı ve rahatlıkla soymuş oldum.

Eğer patatesiniz çillenmişse, içe doğru damarlı yerleri varsa bunlar biraz zorlayabilir ama parmağınızla biraz derine inerek yine de daha kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Patatesli birbirinden nefis tarifleri için buraya tıklayın: http://kekevi.com/?s=patates

PATATESLE YAPTIĞIM VİDEOLU TARİFLERİMİ PLAYLİSTTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)