Profiterol / Ekler Videolu Tarifi / Profiterol Nasıl Yapılır?




profiterolwProfiterol veya aynı hamurla yapılan Ekler en çok sevilen sütlü tatlılardan biri. Özellikle taze yapılmış ve kaliteli malzemelerin kullanıldığı güzel bir profiterolü eminim geri çevirecek kişi sayısı azdır:) Bu tarifte size her zaman olduğu gibi tüm ayrıntıları, bildiğim püf noktalarını paylaşmaya çalıştım. Uzun süredir benden istenen bu tarif için videoda güzel görüntülerin size tarifi yaparken eşlik etmesini istedim. İnşallah tarifi uygular ve memnun kalırsınız. Yorumlarınızı video altına veya siteye, fotolarınızı Facebook sayfama bekliyorum.. Şimdiden iyi seyirler, kolay gelsin ve afiyet olsun:)

Malzemeler: (bardak 250ml.)

  • profiterolw21 su bardağı + 2 silme yemek kaşığı un
  • 110gr. tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çimdik tuz
  • yaklaşık 4 buçuk yumurta
  • fırın kağıdı
  • sıkma torbası (veya kaşıkla şekil verin)
  • profiterolw31 ölçü pasta kreması
  • 1 ölçü çikolata sosu

     Yapılışı:

  1. Tereyağını, suyu, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye alıp altını açın.
  2. Yağ eriyip iyice karışım ısınınca unun hepsini tek seferde ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak karışıma yedirin.
  3. Oluşan hamuru kısığa yakın ateşte kaşıkla karıştırarak iyice profiterolw4homojen hale getirin. 3-4 dakika içinde hamur iyice toparlanıp tencerenizi temizleyecektir:)
  4. Altını kapatıp 5 dakika kadar arada alt üst ederek ılıtın.
  5. Şimdi yumurtaları tek tek karışıma tahta kaşıkla veya mikserle yedirmeye başlayın. Birini yedirmeden diğerini eklemeyin.
  6. 4 yumurtayı yedirdikten sonra kıvamına bakın. Aradığımız kıvam cıvık bir patates püresi gibi, kaşıkla alıp ters çevirdiğinizde duracak kadar katı olmamalı, bir iki saniye içinde düşmeli. Hamur zaten yumurtaları yedirdikçe parlaklaşıp yapışkan yumuşak hale gelecektir.
  7. Hamuru sıkma torbasına alıp (yıldız uçlu veya sade) profiterolw5profiterol için toplar, ekler için düz şekilde istediğiniz ebatta sıkın.
  8. 200C dereceye MUTLAKA ÖNCEDEN ISINMIŞ fırında 10 dakika fanlı olarak tutup sonra ısıyı 170C dereceye düşürün. 30 dakika kadar daha fırını açmadan kabarıp iyice kızarana kadar pişirin.
  9. İçi boşalan profiterol veya eklerleriniz kabardıktan sonra eğer hala nemli iseler buharla sönebilir. Bu yüzden pişince altını üstünü kızarmış mı diye kontrol edip fırını söndürüp kapağı yarı açık olarak biraz daha fırında bekletmekte fayda var profiterolw6kurumaları için.
  10. Ilıyan ekler ve profiterolleri artık yine sıkma torbası ile veya kaşıkla soğuk katıca pasta kreması ile doldurup arzuya göre çikolata sosuna batırarak, veya kaseye servis tabağına dizip sosu üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Profiterol Ekler Tarifi (Videolu)

By Ayşenur Altan,

profiterol ekler tarifi

Son olarak bunun gibi yüzlerce yemek videoları için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın.

[schema type=”recipe” name=”Profiterol Tarifi Videolu” author=”Ayşenur Altan” image=”http://kekevi.com/wp-content/uploads/2015/04/profiterolw3.jpg” description=”Ayrıntılı ekler profiterol tarifi ile harika lezzetler elde edin. Tamamı ev yapımı profiterolün lezzeti bambaşka” prephours=”1″ prepmins=”15″ cookmins=”45″ yield=”12″ ]




10 yorum

  1. selam.ben de ayni boyle yapmistim.ama ustu kizarana kadar sobanin agzini acmadim.buna ragmen eklerleri cikarttigim an kuculduler.zaten ondan sora krem filan da gerekmedi,nerde yalnis yaptim bilmiyorum.

    • Selam Nigar, soba demişsiniz kuzinedemi pişirdiniz. Isının ayarı yüksek gelmiş olabilir. Çok yüksek olmamalı kabarıp kızarırken içinin nemini de çekmeli kurumalı ki çıkardığınızla nemle yumuşayıp sönmesinler

2 geri izleme / bildirim

  1. Paris Brest / Vanilya Kremalı Halka Profiterol (Nefis Bir Lezzet) | Ayşenur Altan - Kekevi.com
  2. Pasta Kreması Nasıl Yapılır? Kıvamını Koruyan Tat, Görsel ve Video Anlatımlı / Ayşenur Altan | Ayşenur Altan - Kekevi.com

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)