Döner Tarifi / Evde Döner Nasıl Yapılır? Ayşenur Altan Tarifleri




Döner hepimizin severek yediği ve daha çok dışarıdan alınarak yenen leziz et yemeklerimizden biri. Ama artık bu tarifi uyguladıktan sonra her an elinizin altında hazır dönerleriniz sizi bekliyor olacak. Sizin için döner tarifini iki farklı şekilde uyguladım.

Dönerin birinde sosta beklemiş ince dilim antrikotların arasına kıyma yerleştirilerek kat kat diziliyor. Diğerinde ise sadece et kullanılıyor. Lezzet olarak çok farkı hissedilmemekle beraber sade et olan tarifte kesilen yapraklar şeklini daya iyi koruyor. Ancak bunu yanında kıymalı olan tarifte ise daha fazla döner elde ediyorsunuz lezzetten ödün vermeden.. Tercihinize göre gereken malzemeleri kullanıp çıkarabilirsiniz.

 

Evde Döner İçin Malzemeler:doner5 - Copy

  • 1kg. bifteklik antrikot (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı kekik
  • karabiber
  • kıymalı harç için: 500gr. orta yağlı kıyma +  1 orta boy soğan + karabiber (ben videoda bifteklerin yarısını sade yarısını kıyma ile karışık yaptım. Bu sebeple 250gr. kıyma kullandım)
  • sarmak için streç film veya buzdolabı poşeti
  • kızartmak için tereyağı veya kuyruk yağı
  • servis yapmak için sade pilav, sivribiberler veya ikiye bölünmüş köy biberi, 4e bölünmüş orta boy domates, zeytinyağı

EVDE TAVUK DÖNER HAZIRLAMAK İSTERSENİZ TARİFİM BURADA

Evde Döner Nasıl Yapılır? 

  1. 1 soğanı rendenin en ince yerinden rendeleyip su ve püre haline getirin.doner1
  2. Rendelediğiniz soğanı genişçe bir kaba alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik ve karabiber ekleyip karıştırın.doner2 - Copy
  3. Etleri sos karışımının içine alıp her tarafına gelecek şekilde adeta hafif yoğurur gibi iyice bulayın.
  4. Üzerine streç film kaplayıp buzdolabında 12 saat veya 1 gece bekletin.
  5. Kıyma kullanacaksanız etlerin bekleme süresi bitmeden 1-2 saat önce bir ufak soğanı rendeleyi kıyma ve karabiber ile yoğurup buzdolabında bekletin.
  6. Tezgaha büyük bir streç film serip üzerine dinlenen etlerden bir dilim yerleştirin. Kıyma kullanıyorsanız bir parça kıymayı alıp üzerine ince tabaka halinde yayın.
  7. Bu şekilde bir kat et, bir kat kıyma koyup en üstü yine etle kapatacak şekilde yerleştirin. (Bir kilo etle yapacaksanız malzemeyi iki seferde kat kat yapmak daha iyi olacaktır.)
  8. Kıyma kullanmazsanız sadece et katlarını oluşturun.
  9. Streç film yardımıyla eti rulo yapıp sıkıca sarın. Gerekirse bir kat daha streç alın ve kenarlarını da şeker gibi birleştirip lastik veya tel ile kapatıp birleştirin.
  10. Derin donduruda sertleşip düzgün kesilene kadar etleri bekletin. Tamamen donarsa yemekten bir saat kadar önce çıkarıp kesilene kadar bekletin.
  11. Döner etini İnce dilimler halinde kesip kızgın tavada biraz tereyağı veya kuyruk yağı ile her seferinde tek sıra, çok doldurmadan, yüksek ateşte kızartın.
    doner4
  12. Domates ve biberleri yüksek ateşteki zeytinyağı gezdirilmiş tavada diriliği  gidene kadar ızgara gibi pişirin.doner6
  13. Dönerinizi sade pilav üstünde sebzelerle beraber servis yapın.donerw




10 yorum

  1. Sinan Beye katılmıyorum ben dönerimi her zaman evde yapan birisi olarak söylüyorum ki kesinlikle dışarıda satılan dönerlerden daha güzel oluyor. Hatta bir kere evde yaptıktan sonra asla dışarıda döner yiyemiyorsunuz. Bir çok hile yapılıyor dışarıdaki dönerlerde ve tüm yemeklerde. Hem çok sağlıksızlar hem de bir sürü para. Paranızla rezil ediliyorsunuz ,denetim de sıfır ayrıca. Özellikle tavuk dönerlerde kemiği,deriyi ,sakatatı,yenmeyecek neresi varsa her yerini öğütüp hamurlaştırıp ete yediriyorlar.Ben başka bir tarifle yapıyorum ve herkese evlerinde yapmalarını öneriyorum. Yapınca 4-5 ölçü yapıppişirdikten sonra dondurucuya da koyuyorum acil durumlarda da çıkarıp mikrodalgada ısıtınca aynı tazeliğini koruyor.

  2. Merhaba.
    Sayenizde doner yiyoruz.Yaptik SUPER oldu.
    Cooooook Tesekurler.
    Not;Disardaki gibi olmaz cunku icinde gercek seyler var,ayrica tadi kat ve kat disardakinden guzel.
    Saygilarimla
    Gul

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)