Derin Dondurucuda Mısır Taneleri Saklama




Eskiden beri haşlanmış veya közlenmiş mısır sahillerde, parklarda satılan gözde ayak üstü yiyeceklerinden biri olmuştur. Şimdilerde ise artık koçanından yemek bırakılıp sosları ve baharatlarıyla bardaktan kaşık kaşık yenmeye devam ediliyor.. Mısırı bunun dışında birçok farklı yerde kullanabiliriz. Salatalar, pizzaların üzerine, çorbalarda… Yazının sonunda mısırın kullanıldığı birkaç tarifi ekleyeceğiz.  Ama ondan önce konserve olarak pahalı pahalı almak yerine mevsiminde kendi mısırımızı derin dondurucumuzda kendimiz nasıl saklayabiliriz. Onu gösterelim:

  1. Önce mısırları bir miktar dış kabuğuyla birlikte (dış kabuk, mısırlarla birlikte haşlandığında mısırlara lezzet verir) tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Ilındıktan sonra mısırı düzgün durması için ortadan ikiye ayırın veya kesin. Kesme tahtasına dik olarak koyun ve geniş, düz bir bıçağı koçanın dibidoğru getirip aşağıya doğru keserek mısır tanelerini sıyırıp çıkartın.
  3. Tüm mısırları koçanlarından ayırdıktan sonra şimdı elinizle taneleri birbirinden ayırın.

  4. Buzdolabı poşetine aktarıp havasını alarak poşetin ağzını sıkıca kapatın. Dondurktan sonra poşete hafif bastırdığınızda taneler tekrar birbirinden ayrılacaktır. Artık gerektiğinde istediğiniz kadar mısır tanesi alıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte size birkaç tarif önerisi:

 

 

 




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)