Limonlu Pişmeyen Cheesecake / Pratik Pınar Labneli Limonlu Chesecake | Ayşenur Altan & Sahrap Soysal




Bol limonlu, pişirmeden yapılan, nefis bir cheesecake: “Pınar Labneli Pişmeyen Cheesecake” . Kekevi mutfağında ilk konuğum Sahrap Soysal ile birlikte çok eğlenceli bir çekimle sizler için bu harika tarifi hazırladık. Özellikle sıcak günlerde ve her mevsim kolaylıkla yapabileceğiniz bu pratik cheesecake hem dondurma hem de parfeyi andırıyor. Bol limon aromasını nasıl verdiğimizi izlediğinizde şaşıracaksınız.

Pınar Labneli Pişmeyen Cheesecake için Malzemeler:

  • 2 paket yulaflı /tatlı kepekli bisküvi
  • 50 g eritilmiş Pınar tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerinin kreması için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker

pinarpismeyencheesecakew

 

YAPILIŞI

  1. Bisküvileri kırarak robota koyun. Yağları ekleyip robotta çekerek hamur kıvamına getirin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz.
  2. Hamuru robottan alın. 22-25 santim çapındaki kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla kaplayın. Hamuru bastırarak kalıba yayın.
  3. Yumurta aklarını geniş bir cam kaseye koyun. Tuzu katıp mikserin yüksek devriyle, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 7-8 dakika çırpın.
  4. Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı tozşekeri başka bir cam kaseye koyun. Pınar Labne’yi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
  5. Diğer taraftan, limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayıp 1 su bardağı şekerle birlikte robotta çekin. Püre haline gelen karışımı yumurtalı labneli karışımın üzerine ilave edin. Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  6. Üzerine kar gibi olan yumurta akını yavaş yavaş aktarıp karıştırmaya devam edin.
  7. Şimdi bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun üzerine aktarıp yayın. Derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
  8. Dondurucudan çıkardığınız pastayı kalıptan alıp servis tabağına koyun. Alüminyum folyoyu sıyırıp atın. Oda sıcaklığında 7-8 dakika beklettikten sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun.

Çiğ Yumurta ile ilgili:
Videoda belirtilen açıklamaların dışında bebek, yaşlı, hamile ve bağışıklık sistemi zayıf olanların daha dikkatli olmasında fayda var.
Daha fazla bilgi için http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=347 (İngilizce)
Kanalıma üye olun: http://www.youtube.com/aysenuraltan
Facebook: https://www.facebook.com/kekevi
Twitter: https://twitter.com/kekevi
Instagram: http://instagram.com/kekevicom




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)