Feshane Hatay Günleri 2014




photo 4Feshane de bu hafta sonu yine ziyaretçi akınına uğrayan bir etkinlik vardı. Yemekleri, tepsi kebabı, künefesi, kireçte kabak tatlısı ve kömbesiyle, salça ve baharatlarıyla kendisinden oldukça söz ettirmeyi, tanıtmayı başarmış zengin bir mutfağı olan illerden biri Hatay..

Her zamanki gibi panayır havasıyla oldukça renkli görüntüler vardı. Davul zurna ile oynayan neşe dolu künefeciler, satır kıyması ile yapılan tepsi kebapları, tepsilerce kömbeler… Gezime ait fotoğraf ve iki bölümden oluşan video görüntüleri (Künefeye yakından baktığım ikinci bölüm yakında) yazının devamında sizinle paylaşıyorum.

Video görüntülerinden önce önemli bir konuya değinmek istiyorum. Feshane de gerçekleşen bu etkinlikleri, memleketlerini özleyen şehre göçen  halkı ve ülkenin yöresel ürünleriyle İstanbulluları buluşturması adına çok önemli ve güzel buluyorum. Ancak organize ve denetimde çok büyük eksiklikler olduğunu düşünüyorum.

Özellikle et yemeklerinin, kebapların dışarıda birkaç günlüğüne kurulmuş seyyar mutfaklarda hazırlanmasından dolayı hijyenin, denetimin daha sık olması gerekirken bunu malesef göremiyorum. Çoğu standlardaki kalite ve temizliğinin düşüklüğüne inat fiyatlarda alabildiğine yüksek. Açıkçası birazdan izleyeceğiniz iştah açan görüntülere rağmen o kadar dolaşıp gönül rahatlığıyla yemek yiyecek bir yer bulamadık. Seçtiğimiz son yerde de bir kaç lokmadan sonra yediğim şeyi bıkarmak zorunda kaldım. Ancak hakkını vermeliyim video görüntülerinin ikinci bölümünde yapımını izleyeceğiniz künefe gerçekten lezzetliydi..

Umarım yetkililer sesimizi duyar ve bu güzel etkinliklerin İstanbul a yakışır daha düzenli, temiz bir hal alması için çalışırlar. Yorumlarınız, önerileriniz sizde paylaşırsanız sevinirim..
Ayşenur

Görüntülerden sonra canınız çekerse evde yapabileceğiniz kömbe kurabiyesi tarifi için buraya tıklayın




2 yorum

  1. Me gusta mucho tu blog y el video me ha encantado
    Te sigo desde hace poco y tengo que ir traduciendo poco a poco por medio del traductor, pero tus recetas con ESPECTACULARES,
    Muchas gracias

2 geri izleme / bildirim

  1. Hatay Günleri / Feshane – 1. Bölüm | Mutfak.TV
  2. Kadayıf / Künefe Nasıl Yapılır? – Hatay Günleri 2. Bölüm | Mutfak.TV

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)