Video: Hazır Yufkadan Kuru Burma Baklava




Malzemeler:

  • 500gr. veya tepsinizin büyüklüğüne göre baklavalık yufka (Eğer ufak tepsiye yapacaksanız diğer malzemeleri de azaltın)
  • Yaklaşık 150gr. tereyağı
  • 2-3 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • şerbeti için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • şekil vermek için tercihen ince oklavaburmabaklava

Yapılışı:

  1. Tozşeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  2. Limonu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Baklava yufkalarından birini kısa kenarı önünüze gelecek şekilde boylamasına açın.
  4. Yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla tereyapı ile yağlayın. İki üç parmak katlayıp oklavayı üzerine koyun. Yufkanın heryerine öğütülmüş fındık içi serpiştirin.
  5. Oklavaya sarıp bir tarafından çekerek yufkayı büzün ve oklavadan çıkarın. Hafif yağlanmış tepsiye çıkarıp yerleştirin. (Tepsiniz dikdörtgense iki yufkayı yanya düz olarak yerleştirebilirsiniz. Eğer yuvarlak tepsi kullanıyorsanız ortadan başlayıp sararak dolayabilirsiniz. Fakat yufkaların çok açılmamasına dikkat edin.
  6. Bütün yufkaları aynı şekilde bitirdikten sonra kalan tereyağını tekrar hafif ateşte ısıtın. Fırça ile yufkalara sürerek yedirin. 
  7. Tercihen tırtıllı bir bıçakla baklavaları üçe kesin. (Yapışmaz yüzeyli tepsi kullandığımız için piştikten sonra plastik spatula keseceğiz. )
  8. Isıtılmış 180C dereceli fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından alıp 5 dakika kadar ilk sıcaklığın gitmesi için bekletin.
  10. Dilimlenmiş baklavaları her seferinde 3-4 tane alıp soğumuş şerbete atın ve 3-4 saniye kadar şerbette bekletin. Hemen kalan şerbeti süzüp servis tabağına aktarın.
  11. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra baklavaları bir peçete ile kapatın. (Üzerini tamamen kapatırsanız yumuşama ihtimalleri yüksektir.)

burmabaklavavideo




3 yorum

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)