Kedi Pasta




Özel günlerde çocuklarınızı sevindirecek bu tatlı kedi pastayı yapaya ne dersiniz? Pandispanya ve pasta kreması tarifleri sitemizin pastalar bölümünde defalarca tekrarlandığı için pastanın bir araya getirilmesini konu aldık. Deneyenlerin fotoğraflarını Facebook sayfamız aracılığı ile görmekten mutluluk duyarız..

kedipastaMalzemeler:

  • 2 ölçü pandispanya (nişastalı pandispanya kullanabilirsiniz)
  • yaklaşık 1 buçuk ölçü pasta kreması
  • Mevsim meyveleri veya çikolatalı yapacaksanız fıstık, çikolata parçaları
  • keki ıslatmak için süt veya su ile açılmış marmelat
  • 2 paket kremşanti
  • süslemek için arzuya göre renkli şekerler

Yapılışı:

kedipastasablonu

  1. 2 adet pandispanyayı ayrı ayrı pasta kalıplarında pişirip tercihen daha iyi kesip şekil vermek için bir gece bekletin. Nişastalı pandispanya tarifini videolu olarak buradan izleyebilirsiniz.
  2. İki ölçü pasta kremasını hazırlayıp soğutun. Krema için bu tarifi kullanabilirsiniz
  3. Pandispanyaları ikiye bölüp istediğiniz sıvı ile ıslatın ve pasta kremasını yayıp istediğiniz meyveler veya fıstık, çikolata parçalarını koyduktan sonra diğer pandispanyayı kapatın.
  4. Pastaların birini dikdörtgen büyük servis tepsisi veya normal tepsinin alt kısmına yerleştirin. Bu kedinin gövdesi olacak.
  5. Diğer pastayı şablona göre dikkatlice kesip kuyruğu yana, baş ve kulak kısımlarını üste yerleştirin. Baş kısmının gövdeye tam oturması için biraz oyuklaştırabilirsiniz.
  6. Kremşantiyi pakete göre hazırlayıp iyive soğutun. Pastayıda buzdolabında soğuttuktan sonra her tarafını kremşanti ile kaplayın.
  7. Tekrar buzdolabında soğutup sıkma torbası ile istediğiniz şekiller sıkıp şekerlerle göz, burun ve kulak yapın.
  8. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)