Hindistan Cevizli Makaron (3 Malzeme İle) Videolu Tarif / Ayşenur Altan




Sadece 3 malzeme ile nefis, bol hindistan cevizli ve unsuz makaronlar yapabilirsiniz. Sade yiyebileceğiniz gibi makaronları bitter çikolataya batırarak daha da zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta akı
  • yarım su bardağı tozşeker
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi (kilo ile pastane malzemeleri satan yer veya baharatçılardan satın alırsanız daha bereketli olur:)
  • arzuya göre yaklaşık 80gr. bitter çikolata

hindistancevizlimakaron2w

Yapılışı:

  1. Yumurta aklarını çok temiz bir cam veya metal kasede, bir çimdik tuz ile hafif köpürene kadar çırpın.
  2. Çırpmaya devam ederken tozşekeri 3 seferde ekleyip yaklaşık 5-6 dakika daha iyice kabarıp sertleşene kadar ve şeker içinde eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Hindistan cevizi tozunu ilave edip spatula ile veya düşük devirde mikserde malzemeler birşeleşe kadar karıştırın.,Karışım yıldız uç takılı bir sıkma torbasına doldurup fırın kağıdı serili bir tepsiye hafif aralıklı sıkın. Veya iki tatlı kaşığı yardımıyla toplar yapıp şekil verebilirsiniz.
  4. Makaronları ısıtılmış 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin. Tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.
  5. Bitter çikolatayı ikinci bir kase yerleştirebileceğiniz, içinde biraz kaynar su olan ufak bir tencere veya çaydanlığın üst kısmında eritin (benmari usulü)
  6. Soğuyan hindistan cevizli makaronların alt kısımlarını batırıp çıkartın veya kağıt serili tepside çikolata sertleşene kadar bekletin (Gerekirse buzdolabına kaldırın)
  7. Çikolata sertleştikten sonra çay veya kahvenin yanında ikram edin.




İlk yorum yapan olun

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)