Site icon Ayşenur Altan – Kekevi.com

Şişleme Kek Videolu Tarif – Ayşenur Altan

Yine harika nefis ötesi pratik ve yapması zevkli bir kek pasta tarifi var sırada:)) Bu keki çok sevdim. Siz de seveceksiniz ama hemen tarifi alıp kaçmadan önce beğenip paylaşmayı ve yorumlamayı unutmayın olur mu?:) Daha çok ses bekliyorum sizlerden!!!;)

Malzemeler:

 

Yapılışı:

  1. Kek için yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  2. Önce sıvıyağı sonra sütü yedirerek ekleyin.
  3. En son kuru malzemeleri karışımın üstüne birlikte eleyip spatula ile karıştırın.
  4. Hafif yağlı dikdörtgen orta boy kek kalıbına döküp ısıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
  5. Sos malzemelerini süt hariç tencereye alıp eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Eridikten sonra kaynatmanıza gerek yok. Sütünü ekleyip ılınmaya bırakın.
  6. Kek piştikten sonra biraz ılınınca 8 numara veya kalınca bir şişle her tarafına sıralı delikler açın (videomu izleyin)
  7. Ilık sosu her tarafa döküp çekmesini sağlayın.
  8. Krema malzemeleri ile kremasını hazırlayıp 5 dakika ılındıktan sonra kekin üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra kakao eleyip dilimleyerek servis yapın.

Her hafta yenileri eklenen videolu tariflerim için YOUTUBE KANALIMA ücretsiz abone olmayı unutmayın

[schema type=”recipe” name=”Şişleme (Poke) Islak Kek” author=”Ayşenur Altan” image=”http://kekevi.com/wp-content/uploads/2015/04/profiterolw3.jpg” description=”Yine harika nefis ötesi pratik ve yapması zevkli bir kek pasta tarifi var sırada:)) Bu keki çok sevdim. Siz de seveceksiniz ama hemen tarifi alıp kaçmadan önce beğenip paylaşmayı ve yorumlamayı unutmayın olur mu?:) Daha çok ses bekliyorum sizlerden!!!;)” prephours=”1″ prepmins=”” cookmins=”40″ yield=”12″ ]

Exit mobile version