Site icon Ayşenur Altan – Kekevi.com

Çilek Desenli Soslu Yaşpasta / Çilekli Pasta Videolu Tarifi

Bu nefis çilek desenli yaşpastayı yemesi kadar yapması da çok eğlenceli. En önemli püf noktası kremanın biraz katıca olması ki şeklini korusun. Birde yüksek kenarlı bir kelepçeli kalıba ihtiyacınız var. Bakalım bu video kaç beğeni alacak?!;)

[schema type=”recipe” name=”Çilek Desenli Soslu Pasta” author=”Ayşenur Altan”
image=”http://kekevi.com/wp-content/uploads/2015/04/cileklipasta1.jpg” description=”Bu nefis çilek desenli yaşpastayı yemesi kadar yapması da çok eğlenceli. En önemli püf noktası kremanın biraz katıca olması ki şeklini korusun. Birde yüksek kenarlı bir kelepçeli kalıba ihtiyacınız var.” prephours=”1″ cookhours=”1″ yield=”12″ ]

Malzemeler:

Yapılışı:

Pandispanyanın bir katını kelepçeli kalıba koyup sütle ıslatın. Kenarlara yarım çilekleri dizip kremanın (linkteki tarife göre sadece daha fazla un ekleyerek yapın.) yarısını doldurun. Üzerine muz dilimleri ekleyip tekrar kalan kremayı koyun. Kremanın katıca olması bu yüzden önemli.

 

 Kalan keki üzerine kapatıp sütle ıslatın ve dolapta bekletin.

 Vişne peltesini hazırlayıp (tarif yazının sonunda) biraz ılınınca kaşıkla kekin üzerine döküp yayın ve soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.

Kelepçeli kalıbı genişletip çıkarın ve pastanın üstünü istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında servis zamanına kadar beletin.

Vişne peltesinin hazırlanışı:

  1. Vişne suyu, su, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
  2. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyu ama akıcı bir kıvam olmalı gerekirsen biraz daha su ilave edebilirsiniz.
  3. Biraz ılınınca pasta üzerine kullanın çok soğutmayın ki sertleşmeden dökülüp şeklini alsın..

 

 

Exit mobile version