Site icon Ayşenur Altan – Kekevi.com

Lİmonlu Cheesecake Tarifi / Ayşenur Altan

Limonlu Cheesecake, yoğun aromalı ve ferahlatan tadıyla cheesecake sevenlerin ilk tercihlerinden olacak nefis bir cheesecake çeşidi. Özellikle limon kremasıyla bu tatlıya bayılacaksınız.

İyi bir cheesecake yapmak sanılanın aksine hiç te zor değil. Ancak bazı püf noktaları var ve bunları esgeçerseniz istediğiniz kıvamı yakalayamayabilirsiniz. Mesela cheesecake in pişme derecesini geçerseniz yumuşak kremalı bir kıvam yerine kurumuş bir cheesecake iniz olur. Eğer tarifi adım adım uygularsanız çoğu pastane, cafelerde yediğiniz veya hazır aldığınızdan çok daha lezzetli bir cheesecake yaptığınıza siz de şaşırabilirsiniz 🙂


Limonlu Cheesecake İçin Malzemeler:

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  1. Taban malzemelerini geniş hazneli mutfak robotuna aktarıp çekin.
  2. Elinizle bastırınca ıslak kum kıvamında birleşen bir kıvamı olmalı, gerekirse biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
  3. Kelepçeli kalıba karışımı yayıp kaşıkla veya elinizle yanlardan hafifi bir duvar olacak şekilde düzelterek yayıp bastırın ve buzlukta bekletin.
  4. Oda ısısındaki krem peyniri, ince limon kabuğu rendesini ve şekeri aynı robotta birleşene kadar karıştırın.
  5. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın.
  6. Limon suyunu ve kremayı ekleyip tekrar basıp çekerek çok fazla çalıştırmadan karıştırın.
  7. En son unu ilave edip karıştırın ve tabanın üstüne boşaltın.
  8. YOUTUBE KANALIMI TAKİBE ALARAK YENİ TARİFLERDEN HABERDAR OLUN

  9. 160C dereceli fırına içinde yarıya kadar kaynamış sıcak su olan bir fırın kabı koyun ve cheesecake i de yanına koyun.
  10. Yaklaşık 45 dakika orta kısmı hala hafif cıvık olacak şekilde katılaşana kadar pişirin.
  11. Fırın kapağına tahta kaşık sapı koyup aralıklı kapatın ve cheesecake i fırın için en az yarım 1 saat soğutun. (Birden dışarı alırsanız çatlayabilir)
  12. Cheesecake i dışarı alıp buzdolabında iyice soğutun.
  13. Limon kreması için tereyağı hariç malzemeleri ufak bir tencerede karıştırıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiden hafif cıvık bir kıvam olmalı. Katı olursa biraz su ilavesi yapabilirsiniz (1-2 yemek kaşığı)
  14. Kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 15 dakika kadar kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
  15. Soğuk cheesecake üzerine yayıp düzeltin. Sos sertleştikten sonra dilimleyerek ince limon kabuğu şeritleri ile süsleyip servis yapın.

 

Exit mobile version