Site icon Ayşenur Altan – Kekevi.com

Kahveli Parça Çikolatalı Kurabiye / Videolu Tarif

Bol kahve aromalı, parça çikolatalı ve üzerinde yine kahveli kıtır şeker sosuyla bu kurabiyeyi bir yiyen bir daha isteyecek!:)
Kahveni seveni çoktur. Kahve arası verdiğimde, yanında bitter çikolata veya mini ikramlık kurabiye de varsa minik bir mutluluk kaynağıdır o an:) İşte tüm bu lezzetleri bu kurabiyede birleştirmek istedim.. Hemen tarifi alıp mutfağa kaçmadan önce videomu beğendiyseniz beğenmeyi ve tarifi denedikten sonra yorum bırakmayı unutmayın!:) Kolay gelsin…


Buyrun Kahveli Kurabiye Malzemeleri:

Kahveli Kurabiye Yapılışı:

  1. Oda ısısındaki tereyağını ve tozşekeri mikserle çırpın.
  2. Sıvıyağı ve yumurta ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
  3. Granül kahveyi sıcak suda eritip karışımı ilave edip tekrar karıştırın.
  4. 3 bardak un, karbonat veya kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Bıçakla kıyılmış bitter çikolatayı ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru elde edin.
  6. Oval şekiller verip aralıklı tepsiye yerleştirin. Bıçağın tersiyle ortalarına çizikler atın. 170C dereceli fırında kabarıp hafif sertleşene kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin.
  7. Ilındıktan sonra isterseniz üzerine kahveli şeker sos hazırlayın. (Tarif aşağıda)

Kahveli kıtır kurabiye sosu:

Yapılışı: Granül kahveyi kaynamış sıcak suyun içine koyup eritin. İçine kaşık kaşık pudra şekerini ekleyip yedirmeye başlayın. Çatalla akıttığınızda kalınca akan kıvamlı bir hal alana kadar azar azar pudra şekeri eklemeye devam edin. Fazla kaçarsa su ile de ayarlama yapabilirsiniz. Çatalla kurabiyelerin üzerine gelişi güzel akıtıp kurumaları için üstü açık bekletin. Sertleşince kurabiyeleriniz hazır!::: 🙂

Exit mobile version