Simit Nasıl Yapılır? Simit Videolu Tarifi




Yeni pişmiş çıtır çıtır sıcacık bir simide, yanında bir de çay varsa kim hayır diyebilir? Evde kendi simidinizi yapmak hiç te zoe değil. Videolu tarifimle size sıcak simitlerinizi yapıp sevdiklerinizle paylaşın. Hatta tazeyken buzdolabı poşetine koyup, isterseniz vakumlayarak derin dondurucuya kaldırın ve yemek istediğinizde kısık ateşte tavada ısıtarak ilk günki tazeliğinde afiyetle yiyin…

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık sütle sıvıyağ karışımı (yarım bardaktan 1 parmak fazla süt koyun (yaklaşık 2/3 su bardağı eder), üzerine sıvıyağ ilave edin)
  • 1 paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru toz maya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tozşeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • yaklaşık 4 su bardağı veya daha fazla un
  • üzeri için
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • yaklaşık yarım su bardağı veya daha fazla hafif kavrulmuş susam

simit1

Yapılışı:

  1. Ilıktan biraz sıcak suyu hamur yoğuracağınız kaba alın ve yaşmayayı içine parçalayıp serpin. Eğer kuru kullanıyorsanız bu aşamada ekleyip tozşekeride koyun ve 5 dakika kabarması için bekletin.
  2. Ilık süt, sıvıyağ, 4 bardak un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Elinize yapışmayacak bir hamur olana kadar azar azar un ilave edip hamuru pürüzsüz olacak şekilde yoğurun. Daha fazla un koyup sertleştirmekten kaçının.
  4. Hamura top şekli verip tekrar kaseye alın ve üzerini temiz bir mutfak havlusu ile kapatıp ılık ortamda iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Hamuru mayalandıktan sonra 12 eşit parçaya bölün. Sonra birini alıp tekrar ikiye bölün ve ince uzun çubuklar yapın (bakınız video)
  6. Çubuk hamurları birleştirip ters taraftan aynı anda burarak birleştirin ve uçlarını üstüste getirip tezgahla eliniz arasında yuvarlayarak bastırıp birleştirin.
  7. Simitleri önce pekmez su karışımına sonra susama her iki tarafını batırıp tepsiye dizin.
  8. Tüm hamura şekil verip tepside de biraz mayalandırdıktan sonra 180-200C dereceli fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.




18 yorum

  1. Yazının başında söylediğiniz gibi simit gerçekten de vazgeçilmez bir lezzet benim için. Uzun süredir pratik ve yapabileceğim bir tarif arıyordum. İlk fırsatta tarifinizi deneyeceğim 🙂 Ellerinize sağlık 🙂

  2. merhaba Aysenur hanim ama yine siviyag olcusunu yazmassiniz tmm sut yarim bardakdan az onu anladim listede var zaten ben sivi yag kac bardak olmasi lazim onu soruyorum lutfen acil cvbnizi bekliyorumm…

  3. Ben geçen sene iki kez bu simitten yaptım çok beğendim komşum da dahil. Bu sene tekrar yapmaya karar verdim ama unuttum hangi siteden almıştım tarifi. Bir sürü simit tarifi olmasına rağmen aradım ve buldum. Çok mutlu oldum ve yine yaptım…

Tarif hakkında yorumunuzu almak isterim :)